schoenmaten24
×

Je herkent het vast wel. Na een lange zoektocht op het internet, heb je dan eindelijk het perfecte paar schoenen gevonden met een Amerikaanse schoenmaat. Je bestelt het en wacht vol smart op het geleverde pakketje. Nadat je vrolijk de bezorger groet en het pakketje in ontvangst neemt, word je overrompeld door teleurstelling. Het is de verkeerde schoenmaat. Hoe kan dat nou? Hiervoor zijn verschillende antwoorden mogelijk... Eén van de mogelijkheden is dat je niet de juiste Amerikaanse schoenmaat hebt omgerekend vanaf de Europese schoenmaat. Het is noodzakelijk om te vertellen dat er een aantal grote verschillen zit tussen de Europese en de Amerikaanse schoenmaat. De Europese schoenmaat is gebaseerd op centimeters en is voor zowel de heren als de dames gelijk, terwijl de Amerikaanse schoenmaat gebaseerd is op inches en onderscheid maakt tussen heren en dames. Dus als je even niet oppast, heb je zo de verkeerde maat te pakken! Gelukkig hoeft dat je niet meer te overkomen met onze goed geteste schoenmaat tabellen.

Bekijk de maattabellen op Omoda >> Bekijk de maattabellen op Ziengs >>
Nu berekenen >> Ga naar Omoda voor de volledige tabel >>

Dames US schoenmaten tabel

Zolang je de juiste schoenmaten tabel hebt, dan is het omrekenen van je schoenmaat een fluitje van een cent. Zoals hierboven al benoemd is, moet je met de Amerikaanse schoenmaten rekening houden met het onderscheid tussen heren en dames. In het tabel hiernaast vind je de Europese schoenmaat voor zowel dames en heren met daarnaast een kolom voor de Amerikaanse schoenmaat voor de dames. Met één blik op de maattabel en je weet welke schoenmaat jij hebt. Hiervoor hoef je dus geen moeilijke wiskundige berekeningen meer uit te voeren. Wil je meer weten over de schoenmaat tabellen? Bekijk bij Omoda of Sarenza hoe het precies zit.

Bekijk de maattabellen op Omoda >> Bekijk de maattabellen op Ziengs >>
Europese schoenmaat Amerikaanse schoenmaat
Heren en Dames Dames
36 4.5
36 ½ 5
37 5 ½
37 ½ 6
38 6 ½
38 ½ – 39 7
39 – 39 ½ 7 ½
40 8
40 ½ 8 ½
41 – 41 ½ 9
42 9 ½
42 ½ 10

Heren US schoenmaten tabel

Als je niet zeker bent van jouw Europese schoenmaat, dan kan je deze ook heel eenvoudig opmeten. Nadat je dat hebt gedaan kan je bij de Europese schoenmaat tabel kijken welke schoenmaat hoort bij jouw voetlengte. In de schoenmaat tabel hiernaast zie je welke Amerikaanse maat hoort bij welke Europese schoenmaat. De volgende keer dat je schoenen bestelt, weet je direct welke schoenmaat jij moet hebben. En hoef je de schoenen niet meer te retourneren.

Bekijk de maattabellen op Omoda >> Bekijk de maattabellen op Ziengs >>
Europese schoenmaat Amerikaanse schoenmaat
Heren en Dames Heren
38 5 ½
38 ½ – 39 6
39 – 39 ½ 6 ½
40 7
40 ½ 7 ½
41 – 41 ½ 8
42 8 ½
42 ½ 9
43 9 ½
43 ½ – 44 10
44 – 44½ 10 ½
45 11
46 11 ½
46 ½ 12
47 12 ½